Frans BanninkWiebe BloemenaBea van HarenSaskia HilgenbergMachteld KuiperSophie MellemaTruus Nij BijvankKaren Nijkrake-KnöpkerIda Schreurs
klik op de foto of in het menu

Korte historie van SWOK en O-art:

In 1992 wordt in Oldenzaal op initiatief van onder meer kunstenaar Wiebe Bloemena de Stichting Werkgelegenheid Oldenzaalse Kunstenaars (SWOK) opgericht. Doel van het SWOK is om geschikte werkruimtes/ateliers voor beeldende kunstenaars te vinden. Men vindt deze in de voormalige basisschool aan de dr. Ariënsstraat. Helaas bleek deze niet te voldoen en samen met de leden van de Juniorkamer wordt er gelobbyd bij de gemeente en worden er ludieke acties gevoerd voor een betere ruimte.
In 1995 wordt door de gemeente het huidig onderkomen, opnieuw een basisschool, aan de Jacob Catsstraat 2 aan het SWOK voor een symbolisch bedrag verkocht. De leden van het SWOK verbouwen de school tot 10 geschikte atelierruimtes.
Inmiddels worden de kunstenaars, aangesloten bij het SWOK, steeds vaker gevraagd voor exposities in onder andere het gemeentehuis en het Koetshuis. Op 23 juni 2014 is een notariële akte getekend en is de officiële naam: Vereniging kunscollectief O-Art.
Het SWOK is eigenaar van de school en de kunstenaars besloten in 2009 als groep zich O-Art te noemen. 
O-Art wil het eigen werk promoten, organiseert open dagen, adviseert in kunstzaken, geeft cursussen en helpt mee om kunstwerken in met name de woonwijk de Thij te verwezenlijken.

Momenteel telt O- art de volgende leden:

Frans Bannink (schilderen)

Wiebe Bloemena (tekenen, schilderen)

Bea van Haren (tekenen, schilderen)

Saskia Hilgenberg (gemengde media)

Machteld Kuiper (keramiek)

Sophie Mellema (schilderen, grafiek, oliepastel, fotografie, poëzie)

Truus Nij Bijvank (schilderen, grafiek)

Karen Nijkrake (tekenen, schilderen)

Ida Schreurs (schilderen)